top of page

Wandelen bij Las Rotas tussen Denia en Javea

Las Rotas is een prachtig kustgebied iets voorbij Denia. Het gebied staat bekend om zijn rotsachtige kustlijn, kristalheldere wateren en adembenemende uitzichten. Een wandeling langs de kust van Las Rotas is dan ook een echte aanrader voor natuurliefhebbers en wandelaars.


De wandeling begint meestal bij het strand van Las Rotas en gaat verder langs de kustlijn. Je loopt langs indrukwekkende rotspartijen en kunt genieten van prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Onderweg kom je langs kleine baaien en stranden, waar je even kunt stoppen om te zwemmen of te zonnebaden.


Een van de hoogtepunten van de wandeling is de Faro de San Antonio, de vuurtoren van San Antonio. Deze vuurtoren ligt op een kleine heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over de kustlijn en het achterland. Het is een populaire plek om te stoppen en foto's te maken.

Na de vuurtoren gaat de wandeling verder langs de kust en kun je nog meer prachtige uitzichten bewonderen. Uiteindelijk kom je aan bij de Cova Tallada, een grote grot aan de kust. Deze grot is alleen toegankelijk per boot of te voet, en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt er zwemmen in het heldere water en genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.


De wandeling bij Las Rotas is ongeveer 6 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Het pad is over het algemeen goed begaanbaar, maar er zijn wel enkele stukken die wat uitdagender zijn. Het is daarom belangrijk om goede wandelschoenen te dragen en voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen. Indien je liever gaat voor een gemakkelijke wandeling met voldoende gelegenheid om te stoppen voor een hapje, drankje en plons in de zee kun je ook het pad volgen vanaf restaurant Mena en dan terug lopen richting Denia. Je kunt onderweg stoppen bij Restaurant Sendra voor een lunch bij dit heerlijke visrestaurant. Meestal hangen de inktsvissen buiten te drogen dus het is sowieso de moeite om hier te stoppen voor een foto!


Al met al is een wandeling bij Las Rotas in Denia een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en het adembenemende landschap van de Costa Blanca.Comentarios


bottom of page