top of page

Voor de actievelingen

Casa la Sorpresa is gelegen in het gebied Marina Alta in de Costa Blanca. Deze regio, met daarin de plaatsen Denia, Javea, Calpe, Jalon, Pego, Orba, Benissa en Moraira, is door de wereldgezondheidsorganisatie ( WHO ) aangewezen als het gezondste leefgebied van Europa.


Dit komt door de ligging tussen de bergen en aan zee wat zorgt voor een micro-klimaat. De winters zijn aangenaam, de lente doet meestal snel zijn intreden, de zomer is warm maar niet broeiend heet en de herfst voelt als een heerlijke nazomer.

Het is dan ook geen toeval dat deze regio populair is onder fietsers.

Een ontspannen ritje op een E-bike tijdens de vakantie of een professionele hoogtetraining, het is beide mogelijk.

Bij verhuurbedrijf Alta Bike Rental uit Jalon kun je een touring fiets huren maar ook de beste kwaliteit race-fietsen voor ca. € 25,- tot € 35,- per dag ( of € 150,- tot € 210,- per week )

Voordeel: de eigenaar spreekt nederlands en komt de fietsen zelfs afleveren en ophalen bij Casa la Sorpresa!

Indien je graag gaat fietsen met een gids, zodat je ten volle kunt genieten van al het moois uit de regio, is dit ook mogelijk voor ca. € 15,- per dag per persoon.


Je kunt uiteraard ook op eigen houtje de omgeving verkennen en zo zelf de intensiteit bepalen. In de regio kun je op alle vlakken trainen, vanaf de kust zit je al snel tussen de bergen. De voet van de meest bekende hellingen zoals Col de Rates en Vall d'Ebo starten ongeveer op 250m boven zeeniveau, de toppen situeren zich tussen de 600 a 700m boven zeeniveau. Vlak kan je ook rijden, dan volg je de kust of rij je richting Pego - Dénia over prachtig aangelegde vlaktes met fruitbomen en amandelplantages.


Verder zijn de wegen rustig, zeker als je een stukje landinwaarts gaat. De automobilisten zijn opvallend voorzichtig en de collega fietsers respectvol en vriendelijk. Het woordje 'Hola' of 'Buenas' (Buenos Dias) maakt al snel fietsvrienden.
コメント


bottom of page