top of page

Terug in de tijd in Jijona

Op een half uurtje rijden vanaf het vliegveld van Alicante ligt Jijona.

Het is nog niet ontdekt door toeristen en daar hou ik van! Met ongeveer 8.000 inwoners is er toch genoeg te beleven.


Jijona staat onder de spanjaarden vooral bekend om de lekkernij die er gemaakt wordt, namelijk Turrón. Dit lijkt op nougat maar is een stuk harder. Je kunt het kopen in het centrum van het stadje maar je kunt ook een bezoek brengen aan het museum van de Turrón, dit ligt iets buiten het centrum.

Wat voor mij het stadje vooral leuk maakt is het oude centrum. Je kunt de auto parkeren aan de hoofdweg en door een van de trappetjes naar boven klimmen. Het is een zigzag van kleine straatjes met grotendeels vervallen huizen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. Loop je helemaal naar boven dan kom je uiteindelijk bij de ruïnes van het oude kasteel, de entree hiervoor is gratis.


In de nabije omgeving van het dorp liggen meerdere waterbronnen en kun je mooie wandelingen maken, je kunt bij de toeristeninformatie aan de hoofdweg om mooie routes vragen.

Land je vroeg op de dag in Alicante en heb je nog wat tijd te overbruggen voor het inchecken? Ga dan vooral eens langs bij Jijona, je kunt vanaf daar ook de bergroute nemen door mooie kleine dorpen richting Sanet y Negrals, zo zie je op de eerste dag al meteen een hoop van de omgeving.


Comments


bottom of page