top of page

Souvenirs uit Gata de Gorgos

Ben je op zoek naar authentieke souvenirs om mee naar huis te nemen van je vakantie in Spanje? Dan is een bezoek aan Gata de Gorgos zeker de moeite waard. Dit charmante dorpje is bekend om zijn traditionele ambachten, met name de handgemaakte producten van riet en esparto gras. Al eeuwenlang zijn deze ambachten een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur en economie en vind je in het dorp dan ook verschillende winkels en werkplaatsen waar je deze producten kunt kopen.


De rieten manden en tassen zijn de meest populaire souvenirs in Gata de Gorgos. Deze zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens mooi om te zien. Daarnaast kun je hier ook andere handgemaakte items van riet en esparto gras vinden, zoals hoeden, kussens, vloerkleden en decoratieve voorwerpen. En als je op zoek bent naar iets anders dan riet en esparto gras, dan zijn er ook winkels waar je aardewerk, keramiek en glaswerk kunt kopen, allemaal gemaakt door lokale ambachtslieden.


Een van de meest populaire winkels in Gata de Gorgos voor het kopen van souvenirs is Zahati. Hier vind je een grote collectie handgemaakte producten van riet en esparto gras, zoals manden, tassen, hoeden en decoratieve voorwerpen. De eigenaar van Zahati is zelf een lokale ambachtsman en maakt veel van deze producten zelf. Daarnaast biedt Zahati ook een selectie van moderne en unieke souvenirs, zoals handgemaakte sieraden, kaarsen en zeep. Het is een geweldige plek om cadeaus te kopen voor vrienden en familie thuis, of om gewoon iets speciaals voor jezelf te vinden.


Bij Zahati krijg je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops om meer te leren over de traditionele ambachten van het dorp. Hierdoor krijg je de kans om zelf een rieten mand of tas te maken onder begeleiding van lokale ambachtslieden. Een ervaring die je niet snel zult vergeten en een mooie manier om een stukje van de lokale cultuur mee naar huis te nemen.Comments


bottom of page