top of page

Schilderkunsten in Benigembla

De weg naar Benigembla alleen al is een visueel feestje. Vanaf Casa la Sorpresa kun je genieten van een prachtige rit van ongeveer 25 minuten door het schilderachtige landschap van de Jalon-vallei. Terwijl je over kronkelende wegen en glooiende heuvels rijdt, word je getrakteerd op adembenemende uitzichten van de omringende bergen en weelderige wijngaarden.


Eenmaal aangekomen in Benigembla word je verwelkomd door een charmant dorpje dat een mix van Spaanse charme en moderne flair uitstraalt. Slenter door de smalle straatjes en bewonder de kenmerkende architectuur van de traditionele huizen, met hun gevels in warme aardetinten en fleurige bloemen die de straten opvrolijken.


Benigembla staat bekend om zijn beroemde muurschilderingen. Terwijl je door het dorp wandelt, zul je verrast worden door kleurrijke en levendige kunstwerken die de muren van verschillende gebouwen sieren. Deze prachtige muurschilderingen zijn gemaakt door lokale kunstenaars en vertellen verhalen over de geschiedenis en het erfgoed van Benigembla. Het is een unieke en boeiende manier om de cultuur van het dorp te verkennen en een glimp op te vangen van de creatieve ziel van de gemeenschap. Scan simpelweg de QR-code op het bijbehorende bordje om meer informatie te ontvangen over de kunstenaar en de achtergrond van het kunstwerk.


Na de wandeling kun je aanschuiven bij Restaurant Beni-Ruta. Dit geliefde lokale restaurant is een waar culinair paradijs waar je kunt genieten van overheerlijke traditionele gerechten uit de regio. Proef de smaakvolle tapas, verse visgerechten en hartige vleesgerechten, allemaal bereid met liefde en lokale ingrediënten. De warme en gastvrije sfeer van het restaurant zal je meteen op je gemak stellen, terwijl de vriendelijke eigenaren ervoor zorgen dat je een onvergetelijke culinaire ervaring beleeft.ความคิดเห็น


bottom of page