top of page

Natuurpark Albufera

Het natuurpark Albufera, op ongeveer 10 kilometer afstand van Valencia, is een ware schat voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers. Het park dankt zijn naam aan de Albufera-lagune, die een gebied van ongeveer 21.000 hectare beslaat en gevoed wordt door verschillende rivieren. Dit belangrijke ecosysteem fungeert als rustplaats voor duizenden trekvogels die tussen Europa en Afrika reizen.


De geschiedenis van dit gebied gaat terug tot de Romeinse tijd. De naam Albufera komt van het Arabische woord "Al-buhayra", wat "kleine zee" betekent, verwijzend naar de enorme zoetwaterlagune die in het park te vinden is. In de middeleeuwen werd het gebied bewoond door verschillende volkeren, waaronder de Visigoten, Moren en uiteindelijk de christenen. Het gebied was destijds een belangrijk centrum voor de landbouw en veeteelt, met name de productie van rijst.
In de 19e eeuw begon de drooglegging van delen van de lagune om meer landbouwgrond te creëren. Dit had echter negatieve gevolgen voor de ecologie van het gebied. Gelukkig werden er in de 20e eeuw maatregelen genomen om de natuur te beschermen en het park werd uiteindelijk in 1986 uitgeroepen tot natuurpark.Een van de beste manieren om het park te verkennen is per boot. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar waarbij je de kans krijgt om te genieten van het prachtige landschap en de vele vogels te spotten. Het dorp El Palmar is een uitstekende plek om te beginnen. Hier vind je traditionele vissersdorpjes en diverse restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten. Restaurant El Rek is een aanrader voor een uitgebreide paella-lunch. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht over het water en je kunt je auto hier parkeren. Na de lunch kun je met een boottocht het meer op gaan en de schoonheid van de lagune van dichtbij ervaren.In de welkomstmap in de woning vind je meer informatie over het gebied, de dorpjes en de rijke geschiedenis. Het is aan te raden deze te lezen voordat je het park bezoekt, zodat je nog meer kunt genieten van de ervaring en de herkenbare elementen kunt ontdekken tijdens je wandeling door El Palmar.
Comments


bottom of page