top of page

Een bezoekje aan het kasteel van Denia

Tijdens een bezoek aan Denia is het niet te missen, het symbool van de stad is namelijk het kasteel boven op de heuvel in het hart van het historische centrum. Het kasteel stamt uit de 11e eeuw en is zeker het bezichtigen waard. Trek er gerust twee uur voor uit want er is genoeg te zien en doen.

Het gehele jaar door is het geopend vanaf 10 uur s'ochtends en per maand varieert de sluitingstijd. In het laagseizoen sluiten de poorten om 18:00 en in de maanden juli en augustus pas om 00:30.

Door de centrale ligging heb je een panoramisch uitzicht over Denia, de haven en berg Montgo. Je kunt genieten van dit uitzicht tijdens een wandeling over het terrein of vanaf het terras dat zich boven bevindt. Het terras hoort bij de bar waar je ook kunt aanschuiven voor het ontbijt of tijdens de zomermaanden voor een diner. De prijzen zijn normaal voor spaanse begrippen, EUR 4,50 voor een ontbijt inclusief koffie en circa EUR 17,00 voor een diner menu.

Voor bewoners van Denia en kinderen onder de 8 jaar is de toegang gratis. Volwassenen betalen EUR 3,00 en kinderen tot 16 jaar EUR 1,00.

Gepensioneerden, studenten en groepen groter dan 10 personen betalen EUR 2,00 per persoon.

De ingang van het kasteel is te bereiken via straat San Fransisco in de buurt Los Rogues. Deze autovrije straatjes met kleurrijke woningen zijn ook erg leuk om eens doorheen te lopen.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page