top of page

De mooiste stranden

Met maar liefst 244 kilometer kustlijn, 300 dagen zon per jaar en helder turquoise water is de Costa Blanca een paradijs voor strandliefhebbers en zonaanbidders.

Ik heb ze zelf nog lang niet allemaal bezocht maar ik deel al graag mijn favoriete plekjes met jullie.


Zandstranden:


Denia


Playa de las Marinas - 18 autominuten

De stranden van El Verger en Denia liggen het dichtste bij Casa la Sorpresa. Je vind hier een 1900 meter breed zandstrand met fijn goudkleurig zand. De zee is er erg kalm dus het is een favoriete plek voor gezinnen.

Ben je meer in de stemming voor een chique strandtent met grote luxe ligbedden? Neem dan een kijkje bij Purobeach Denia aan het zandstrand van El Verger op 15 autominuten van Casa la Sorpresa.


Javea / Xabia


El Arenal - 28 autominuten

Dit is het grootste en bekendste strand van Javea, Het water loopt langzaam af, het strand is voorzien van fijn zand en er is ongeveer 300 meter aan boulevard om over te flaneren. Dit strand is ideaal met kinderen, er is voldoende ruimte om te spelen en een hoop vertier.


Playa la Grava - 29 autominuten

De naam zegt het al, dit is eigenlijk een strand van grind maar het is erg aangenaam vertoeven hier dus het verdient zeker een plaats tussen de mooiste zandstranden. Het ligt vlak naast de vissershaven van Javea en heeft een blauwe vlag voor de goede kwaliteit. Het water is helder en kalm.


Moraira


El Portet - 37 autominuten

Dit kleine zandstrandje ligt in een pittoreske baai en is circa 360 meter lang. Door de beschutte ligging tussen de bergen is het ook in het laagseizoen heerlijk vertoeven hier. Het water loopt erg langzaam af en is rustig en schoon. Je kunt er suppen en kanoën of genieten van het uitzicht op de kleine boulevard bij een van de terrasjes.

Calpe


Arenal-Bol - 38 autominuten

De 332 meter hoge Ifach rots is in Calpe niet te missen. Hij steekt hoog uit boven de zee en kenmerkt de kuststrook.

Vanaf het grootste strand van Calpe, Arenal - Bol, heb je een mooi uitzicht op de rots en kun je genieten van een breed, goudkleurig zandstrand.

Het is redelijk toeristisch en druk maar vooral gezellig met alle winkeltjes en terrasjes.

Kiezelstranden:


Javea / Xabia


Playa de Muntanyar - 28 autominuten

Dit strand ligt tussen de twee zandstranden van Javea in en is vanaf Playa la Grava te voet te bereiken. Je kunt ook je auto parkeren langs de weg. Drink hier een cocktail op de bedden van een van de hippe strandtenten of waag je aan een watersport! Dit is een dynamisch strand waar allerlei sporten worden beoefend dankzij de sterke wind en het diepe water.


Cala Portixol - 37 autominuten

Eigenlijk hou ik Cala Portixol liever geheim want wat is het er nog heerlijk! Ga wat later op de dag als de dagjesmensen weer vertrekken en de spanjaarden klaar zijn met hun werk en nog een duik komen nemen voor de zon onder gaat. Je kunt dan met de auto vrij ver naar onder rijden zodat je niet het hele eind hoeft te lopen. Dit kiezelstrand heeft slechts een paar ligbedjes maar er is een hele fijne strandtent waar je ook kunt gaan zitten als je liever niet met je handdoek op de kiezels ligt. De witte vissershuisjes met blauw geverfde deuren liggen bijna direct aan het water en geven het geheel een grieks tintje.

Playa la Granadella - 39 autominuten

Volgens een stemming onder de spanjaarden is dit strand uitgeroepen tot ‘ Beste strand van Spanje’. Deze titel heeft het niet voor niets gekregen, de ligging is prachtig tussen de bergen, grotten en het bos. Het glasheldere water is populair onder duikers en snorkelaars. Dit pittoreske baaitje is alleen maar 220 meter lang dus weer er op tijd bij!

Je kunt ook via Kayak Javea een 2,5 uur durende excursie boeken met vertrek vanaf Playa la Granadella. In een 2-persoons kayak ga je de zee op langs mooie kliffen en grotten.Cala del Moraig – 36 autominuten

Dit baaitje in de buurt van Benitatxell is door de combinatie kiezel ( helder water met kleurrijke visjes ) en zand ( lekker liggen ) voor mij de ultieme plek om de hele dag door te brengen! Ik zou ook aanraden om hier doordeweeks naar toe te gaan en er vroeg te zijn, liefst voor 11 uur s’ochtends. Je kunt dan nog redelijk dichtbij parkeren en een fijn plekje op het zand bemachtigen, of in het hoogseizoen op een van de bedjes. Ben je sportief aangelegd en is het niet te warm dan kun je vanaf hier ook mooie wandelingen maken naar verschillende uitzichtpunten.Comments


bottom of page