top of page

De leukste strandtenten

La Siesta, Javea

La Siesta ligt op het kiezelstrand Playa de Muntanyar. Deze volledig witte strandtent heeft verschillende gedeeltes; een restaurant, lounge, klein winkeltje en ligbedden voor de zonaanbidders. Ze hebben heerlijke schaduwplekjes waar je gemakkelijk de hele dag kunt vertoeven. La Siesta serveert onder andere ontbijt, tapas, sushi en lekkere cocktails.


The Beachhouse, Javea

Dit leuke plekje aan het strand in Javea is favoriet dankzij het prachtige uitzicht. Op de begane grond bevindt zich de Bistro & Bakery. Hier kun je tussen het zwemmen door even wat eten en drinken aan het water. Neem je de trap naar boven dan kom je op een prachtig dakterras met loungebanken en kijk je uit over het strand en de haven. Als je geluk hebt staat er een windje zodat je lekker kunt afkoelen na een dagje strand.

Cala Clemence, Javea

Deze fotogenieke plek is de autotocht en de vele bochten onderweg meer dan waard. De beachclub is gebouwd op een rotswand bij een kleine idyllische baai. Zowel vanaf de loungebedden met waterpijp als vanaf het restaurant-gedeelte heb je een mooi uitzicht op de baai en zee.

Bar la Cabana, Moraira

Op loopafstand van een kleine baai ligt Bar la Cabana. Deze is weer net even anders dan andere strandtenten dankzij de wirwar aan invloeden uit andere culturen. Door het kleurrijke eclectische interieur waan je je hier even in Bali. Op de menukaart staat naast de Spaanse tapas ook ‘Thai food’ en in het zomerseizoen is er iedere dag een DJ met ontspannen lounge-muziek uit Ibiza.

Zensa Marina, Denia

Dit is eigenlijk geen strandtent maar ik vond dat hij toch niet mocht ontbreken op deze lijst. Zensa Marina is een loungebar in de jachthaven van Denia. Er is een groot zwembad met daar omheen lekkere banken om te liggen. Er zijn meerdere barren en er staat een DJ. Je hebt vanuit hier uitzicht op de zee, de jachthaven, de stad en het kasteel. Door de hogere ligging staat er zelfs hartje zomer een verfrissend windje.

Mandala, Oliva

Een kleinschalige tent aan het strand van Oliva. Enkele bedjes staan op het zandstrand maar ook op het terras is het hier heerlijk vertoeven. Alleen al de menu-kaart is een goede reden om richting Oliva te gaan. Mandala is ook een aanrader voor een goede kop koffie met gebak! Ze hebben een hele vitrine vol zelf gebakken heerlijke taarten en ook in de winter zit je hier goed.


Comentarios


bottom of page