top of page

Rondleiding bij een Bodega

Je denkt misschien bij Spanje niet gelijk aan wijn maar het klimaat in deze regio is erg geschikt voor een wijngaard! Een bezoekje aan de Xalo/Jalon-vallei is daarom ook niet compleet zonder een rondleiding en proeverij bij een Bodega.


Voor een wijnproeverij en rondleiding door een bodegas kun je zowel contact opnemen met Pepe Menodza ( € 25,- voor 1,5 uur ) of mijn favoriet; Bodegas Riko ( € 15,- voor 2,5 uur ).


Bodega Riko is een klein familiebedrijf in Xalo dat sinds 2018 wordt gerund door de nieuwe generatie. Broer en zus Riko zijn op het moment druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe wijnsoorten en vertellen je graag over hun bedrijf. Via de website kun je informatie vinden over de 3 tours die ze op het moment aanbieden. Wij kozen voor de uitgebreide tour van 2,5 uur en hadden hier geen spijt van! Naast de rondleiding bieden ze een heerlijke proeverij van 8 wijnen en verschillende hapjes. Voor de tour is het maken van een reservering aan te raden, je kunt een email sturen of even bellen.


Pepe Mendoza in Lliber bestaat sinds 2021, toen Pepe besloot voor zichzelf te beginnen. Pepe is opgegroeid op de bodega van zijn vader Enrique Mendoza in L’Alfas del Pi bij Alicante. Na jaren daar gewerkt te hebben is hij een andere weg ingeslagen door zich enkel te richten op het maken van ecologische wijnen. Op de website van Pepe Mendoza kun je gemakkelijk online een reservering maken, let wel op dat je de engelse tour boekt!Comentários


bottom of page