top of page

Autoroute door de bergen

Stap in de auto, leg je navigatie aan de kant en maak bij iedere splitsing opnieuw de keuze; links of rechts. Je komt altijd op mooie, onontdekte bestemmingen wanneer je met de auto de bergen in rijdt. Het ene mooie bergdorpje na de andere, allemaal even fotogeniek en met een klein pleintje bij de kerk waar je bij de plaatselijke bar een drankje kunt drinken of wat tapas kunt bestellen.

Mocht je richtingsgevoel iets minder goed zijn en ben je bang in Alicante te eindigen? Je kunt ook de volgende dorpen aanhouden op de borden, deze route duurt circa 3 uur exclusief stops. Er zitten flink wat bochten in dus je moet niet snel wagenziek worden of last hebben van hoogtevrees.


Vanuit het centrum van Sanet y Negrals ga je richting Benimeli en Rafol d'Almunia.

Vervolgens volg je de borden door Sagra naar Orba.

Vanuit Orba rij je richting Vall de Luguar, in deze omgeving liggen de bergdorpen Campel, Leix en Benimaurell.

In Benimaurell zie je een bordje met restaurant La Venta del Collao, volg deze borden naar de top van de berg en na een fotostop bij het restaurantje begin je aan de afdaling aan de andere kant van de berg. Wanneer je helemaal beneden bent kom je aan bij een bredere weg, sla hier rechtsaf. Je komt na een paar kilometer in Castell de Castells.

Vanuit daar volg je de borden naar Famorca en Facheca. In Facheca blijf je op de doorgaande weg rechtdoor rijden tot je een bordje Tollos aan je rechterhand ziet.

Vanuit Tollos kom je in Beniaia en daarna in Alcala de la Jovada.

Volg daarna de borden naar Vall d' Ebo. Dit is het eerste dorp wat weer iets groter is en meerdere terrasjes heeft. Bij de bar l'Entra eet je lekkere alioli in de zonnige binnentuin.

Vervolg de weg richting Pego. Hier zijn vooral de omliggende weggetjes tussen de sinaasappelbomen mooi om te rijden.

Vanuit Pego staan de borden Denia, Sagra en El Verger alweer aangegeven.

Om niet op de tolweg terecht te komen volg je de borden Sagra of El Verger en daarna Beniarbeig om vervolgens weer in Sanet y Negrals te eindigen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page